2014. február 12., szerda

Szempillafestés, ahogy a profik csinálják

Minden nő tudja, hogy mennyit jelent, ha szépen kifestett szempillákkal indulunk útnak. A sminkelésnek ez az a része, amiről érdemes mindent megtudni, hiszen csupán a spirál használatával csábító, mosolygós tekintetet varázsolhatunk.

Mielőtt neki kezdenénk a festésnek, fontos tisztázni, hogy nagyon kell vigyázni a szempillákra.  Akárcsak a szemöldökünk, úgy a szempillák szálai is vékonyak, sőt vékonyabbak és gyengébbek, mint arcunk előbb említett része. Problémássága miatt elengedhetetlen, hogy minden esete alaposan, óvatosan mosd le a festéket, mert az éjszaka folyamán letörhetnek a merev szálak.

Érdemes több időt szánni a szálak ápolására is, mert minél dúsabb és hosszabb szálak alkotják a szempillasort, annál természetesebb és csábítóbb lesz a hatás. A boltokban találhatsz olyan szereket, amik kiválóan ápolják pilláidat, de a gyógyszertárakban kapható ricinusolaj is tökéletesen megfelel a célnak. Egy fültisztító pálcikával vigyél fel a pilláidra olajat, majd bő, langyos vízzel öblítsd le. Ezt megismételheted hetente többször is.


Bár nagyon hasznos kellék a szempilla göndörítő, mégsem érdemes minden nap használnod, különleges alkalmakkor viszont nyugodtan bevetheted a csodafegyvert. Használata után íves és megemelt pillákat kapunk eredményként. Fontos szabály, hogy csak festés előtt használhatod, mert festés után szintén megtörhetnek, vagy összeragadhatnak a pillák.

Az összeragadó szempillák problémája sokakat súlyt, de korántsem mondható természetesnek. Ezt a gondot azzal kerülheted ki, ha kevés festéket kensz fel a jó minőségű spirálból.

Sok múlik a helyes technikán. Ha íves, egymástól elálló pillákra vágysz, akkor mindig lentről felfelé haladó mozdulatokkal kell spiráloznod. A tövek irányából a végek felé. Festés közben haladj kissé cikk-cakkban, hogy biztosan be tudod fedni az összes szálat, de az is jó megoldás, ha odailleszted a spirált a megfelelő helyre, pislogsz egyet majd nagyon gyorsan végig húzód a kefét. Azért, hogy tényleg látványosan megnövelje a tekintetedet, muszáj a szemzugban is kifestened a szálakat, az alsó szálakra viszont csak kevés festéket tegyél.

Fontos elmondani és tisztában lenni a ténnyel, hogy a szempilla spirálozás mindig a szemfestés utolsó fázisa.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése