2014. január 29., szerda

A sminktetoválás eltávolítása

Előfordulhat, hogy a kozmetikai-és testtetoválások egy idő után nem díszítik, hanem csúfítják bőrünket. A kémiai tetoválás eltávolítás segítségével hegesedés nélkül távolítjuk el a tetoválásokat. Ez a módszer kíméli a szöveteket és nem okoz maradandó károsodást. A Rejuvi módszerrel hatékonyan lehet eltávolítani a sminktetoválást a szemöldök és száj területén, a test bármely területén, valamint a pigmentfoltokat, szeplőket a test és arc területén.

Hogyan tüntethető el a tetoválás?
 
Tetováláskor tűvel juttatják a festéket a bőr legmélyebb rétegébe. A szervezet védekezésében részt vevő falósejtek nem tudják a festéket eltávolítani. Ez annak köszönhető, hogy a festékpigmentek nagyobbak, mint a falósejtek. Tehát, még ha halványodik is, a tetoválás örökre a bőrünkben marad. A sminktetoválással az a helyzet, hogy az néhány éven belül kikopik. A múltban olyan gépeket használtak, amelyek sajnos olyan mélyre juttatták, hogy az nem kezdett el kopni, még évek múlásával sem. A kémiai tetoválás eltávolítás során a bevitt anyag képes a bőr mélyebb rétegeibe is bejutni, ahol a festékszemcsékkel összeolvadva végül kilökődik a szervezetből.




Hány kezelésre van szükség?
 
Ez nyilván függ attól, hogy milyen festékanyagról, illet milyen típusú tetoválásról van szó. Egy sminktetoválás esetén már egy kezelés is meghozhatja a kívánt eredményt. Egy hagyományos testtetoválás esetén azonban gyakran minimum 3 kezelés szükséges ahhoz, hogy eltűnjön a tetoválás. A kezeléseket általában 3-4 hetente szokás ismételni, mely időtartama 20-30 percnél többet nem vesz igénybe. A kezelés ideje függ a terület nagyságától, a festék színétől és fajtájától is.

Vannak olyan dolgok, amelyekkel fokozhatod a kezelés eredményességét. Ilyen például, ha a kezelés ideje alatt nem napozol, nem szoláriumozol.

A kezelés egyéntől függően változó fájdalommal jár. A kezelés során enyhe vérbőség, esetleg ödémásodás lép fel. A képződő vár nagyjából 4-5 nap múlva esik le. A kezelés előtt nem szabad alkoholt, antidepresszánsokat és anfetamin származékokat fogyasztani.

Vannak kizáró okok, amelyek sajnos meggátolják a kezelés elvégzését. Szoptatás, terhesség és menstruáció alatt nem ajánlott ilyen kezelésen részt venni. Influenza, hepatitis, TBC vagy herpesz megléte is kizáró ok lehet a kémia úton történő tetoválás eltávolítás szempontjából. 18 éven aluli személyek esetén szülői beleegyezés szükséges a kezelés sorozat megkezdése előtt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése