2014. július 14., hétfő

Sminktetoválás készítés

Fokozatosan egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a sminktetoválások. Ez valószínűleg annak tudható be, hogy kifejezetten praktikusak, és segítségükkel a rohanó hétköznapok során egészen sok időt takaríthatunk meg.

A sminkelés azért nem kis időbe telik reggelente, főleg ha netán félresikerül, és kezdhetjük elölről az egészet. Még a gyakorlottabbaknál is elő tud fordulni, hogy megcsúszik a keze, vagy netán olyan idegi állapotban van, hogy nem tud száz százalékban odafigyelni például a szemek kifestésére. Felmerül tehát a kérdés, hogy miért nem fordulunk sminktetováló szakemberhez? Gondoljunk csak bele: több éven keresztül nem kéne törődnünk szemöldökünkkel vagy szemhéjunk kipingálásával.

Természetesen nem csupán idő spórolás szempontjából lehet ideális a sminktetoválás, hanem például olyan esetekben is, ha valaki nem tudja sminkelni magát, mert a legtöbb dekorkozmetikumra allergiás. Akkor is igen csak kézenfekvő tud lenni, ha például rendszeresen úszunk, sportolunk, hiszen a sminktetoválás nem kenődik el, minden körülmény között ugyanolyan szép és tökéletes marad.



Na, de vajon hogyan is zajlik a sminktetoválás készítése? A szalonban először is előrajzolják a kívánt sminket, melyet természetesen még lehet javítani, igazgatni, hogy teljesen megfeleljen elvárásainknak. A forma lefixálása után még tökéletesítik a színt, majd lefertőtlenítik a bőrfelületet. Érzéstelenítést követően kezdődik csak meg a tényleges tetoválási folyamat. Ha a lényegi részen is túljutunk, akkor újabb fertőtlenítés történik, majd némi utókezelés keretein belül ápoló és egyben nyugtató krémekkel támogatják a bőr regenerálódásának megkezdését.

Fontos tudni, hogy a tetoválás következtében bizonyos bőrsejtek elhalnak, és ezek elkezdenek lehámlani a második naptól. Természetesen ezeket nem szabad letépkedni, hogy felgyorsítsuk a folyamatot, hanem hagyni kell, hogy maguktól essenek le. A tetoválást követően természetesen nem lehet uszodába menni, szaunázni vagy szoláriumozni legalább 4 napig. Előfordulhat, hogy az első napokban tetoválásunk sötétebb árnyalatú, de ez aztán fakulni kezd, és körülbelül másfél hét után lesz látható a végleges eredmény. Ha nem lennénk elégedettek, akkor sem kell pánikba esni, hiszen két hét elteltével korrigálni lehet a problémát. Nagyon ritka esetekben, de megesik, hogy kilökődik a festék anyag, de ez is javítható.

Mindent összevetve ahhoz képest, hogy mekkora terhet vesz le rólunk egy sminktetoválás, nem kell érte túl sokat szenvednünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése