2015. december 10., csütörtök

Szőnyeggel vagy anélkül?

Vitathatatlan tény, hogy egy fárasztó nap után nincs annál kellemesebb érzés, mint amikor végre levehetjük cipőnket és talpunk alatt érezhetjük puha szőnyegünket. 

Akár már egy kisebb szőnyeggel is fel lehet dobni lakásunk látványvilágát. Ezeket a darabokat könnyebb tisztítani és áthelyezni, ha esetleg szeretnénk kisebb változtatásokat eszközölni mondjuk a nappalink kinézetén. A szőnyegek kényelmessé és meleggé teszik a padlót, valamint a falszínét is képes finomítani. Takarítás szempontjából egyébként a legideálisabbak a minőségi szőnyegek. Nagyobb méretű szőnyegekkel akár tereket is elválaszthatunk egymástól, kijelölhetjük a helyiségek funkcióit. 


Kétségtelenül a szőnyeg a legjobb választás, ha kedveljük a kényelmet és a fényűzést, viszont hátrányaként említhetjük, hogy könnyen koszolódik és ha kő-vagy fapadlóról van szó, akkor a higiéniája sem a legjobb. Elmondható, hogy mégis több pozitív tulajdonságot tudunk felsorakoztatni a szőnyegek mellet, mint negatívat. A szőnyeg csökkenti a hangokat, ha leejtesz egy távirányítót, a szőnyeg -kis túlzással- felfogja a becsapódás robaját. A szőnyegekkel rendkívül jól tudjuk növelni optikailag a teret, minél vastagabb vagy puhább a szőnyeg, annál jobban hívogat, hogy mezítláb lépjünk rá. Ha szőnyeget vásárolunk, akkor inkább gyapjúból készült mellett adjuk le a voksunkat, mert ezek a darabok nehezebben kosz
olódnak, sőt egyáltalán nem töltődnek fel elektromossággal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése