2016. január 20., szerda

Műanyag nyílászárók


Alapvető dolog, hogy otthonunkban komfortosan, illetve kényelmesen kell érezzük magunkat. Ez az érzés egy nagyon pici dolgon is megcsúszhat és ez nem más mint maga az ablak. Az öreg huzatos ablakok problémásak. Sok por kosz és a hideg is bejut a rossz ablakokon és ezzel roncsolódik egészségünk. Persze ilyenkor egyből elgondolkozik az ember, hogy mi is lehet a megoldás. Csere? Javítás? A döntést nem szabad meghozni túl elhamarkodottan. Van egy jó hír, hogy az ablakok a legtöbb esetben javíthatóak. Ezzel a megoldással nem csak pénztárcánkat kímélhetjük meg, de a lakásban is sokkal kisebb lesz a felfordulás. Persze a legfontosabb még nem is került szóba, hogy környezetvédelmi szempontból az ablak javítás sokkal jobbnak bizonyul, mint az ablak csere.


Hazánkban sajnos a fűtés számlák évről évre magasabbak. Persze egy ideig az ember fűtés nélkül is képes a hideget elhárítani, de azonban van egy pont, amikor már kénytelenek vagyunk a fűtést is bekapcsolni. Ennek tudatában beláthatjuk, hogy közel sem mindegy, hogy ablakaink, milyen állapotban is vannak. Rendes, illetve jó állapotú nyílászárókkal rengeteg hőt bent lehet tartani a házban. Ezzel kevesebbet kell fűteni, tehát spórolni tudunk a fűtés számlán.

Sokan nem tudják, hogy a műanyag nyílászárók többszörös hatásfokkal szigetelnek, mint a fából készültek. Az ilyen egyszeri befektetéssel rengeteg pénzt meg lehet spórolni a későbbiekben, illetve hosszútávon.

Ha Ön is szeretne pénzt megtakarítani, akkor pont itt az ideje, hogy régi, rossz állapotban lévő ablakait javítsa vagy lecserélje műanyag ablakokra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése