2014. május 3., szombat

Az IPL tartós szőrtelenítésről

Most, hogy jön a meleg, a nyár, esedékessé válik a szőrtelenítés kérdése. Ilyenkor kevesebb ruha fedi testünket, így esztétikai és kényelmi szempontok miatt is érdemes megválni a testszőrzettől.

A bosszúságot okozó szőrszálaktól több módon is meg lehet szabadulni. Ott van a sokak által alkalmazott borotválás, az epilálás és a szőrtelenítőkrém is, és lehetőség van ezen módszerek kombinálására is. Azt azonban be kell vallanunk, hogy nem annyira tökéletes ezen módszerek egyike sem. Az egyik kíméletes, másik heteken át tartó puhaságot ígér. A kozmetikai ipar szerencsére olyan mértékben fejlődik, hogy bizonyos módszerekkel gyökerestől lehet megszabadulni a szőrszálaktól.

AZ IPL (Intense Pulse Light, intenzíven pulzáló fény) tartós szőrtelenítése eljárás lényege, hogy a villanófény a melanin festékpigmentekben hőenergiává alakulnak, ezután elpusztítják a szőrtüszőket. Ezzel lényegében megakadályozzák azt, hogy a szőr ismét kinőjön. A tökéletes eredmény érdekében – figyelembe véve a kezelt felület nagyságát és a bőrtípust – 3-6 kezelésre van szükség. Eleinte a kezelések között  egy hónapos, később pedig 6-8 hetes szünetet kell tartani. A kezelés sorozat fél évet biztosan igénybe fog venni, így érdemes ősszel, vagy télen elkezdeni azt, hogy nyárra a bikiniszezonra már csak az eredményt kelljen élvezni. Olykor előfordulhat minimális újraszőrösödés, de a vékonyabb, puhább és világosabb szőrszálakat utókezeléssel el lehet távolítani. 
 


AZ IPL szőrtelenítés a test bármely területén alkalmazható. Az egész lábon, hónaljon, bikinivonalon, és még férfiaknál a mellkason is. Ősz, vagy nagyon világos szőrzettípuson, nagyon barna, szoláriumozott, vagy leégett, tetovált bőrön nem lehet ezt a szőrtelenítési eljárást alkalmazni. Láz, cukorbetegség, bőrbetegség, nyílt seb és 18 év alatti személy számára sem végzik el a szőrtelenítést.

A kezeléssorozat alatt, és előtte 4 héttel kizárólag borotválással szabad a szőrszálakat eltüntetni.  Előtte egy hónappal és a kezelés alatt sem szabad szoláriumozni, napozni, illetve barnító krémeket használni.

A kezelés során – mely 10-90 percig tart – enyhe viszkető, égő érzés jelentkezhet, de ezek elviselhetőek és hamar el is múlnak. Az első alkalmak után kis bőrpír is előfordulhat. Zavaró és hosszan tartó mellékhatásokról egyelőre nincsenek adatok.

Összegezve elmondható, hogy az IPL szőrtelenítés a leghatékonyabb eljárás, mielőtt azonban bejelentkeznénk a kozmetikushoz, tájékozódjunk róla ismerősöktől, fórmukról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése