2014. május 12., hétfő

Óvd a szíved MegaRed étrend kiegészítővel

Ahogyan azt gyermekkorunkban a biológia órákon megtanultuk a szív a legerősebb izmunk, mely csaknem 5 liter vért képes percenként átpumpálni a véráramon. Ehhez persze arra van szükség, hogy ereink kiváló állapotban legyenek. Sajnos hazánkban évről évre nő azon emberek száma – fiataloké és időseké egyaránt – akik szív- és érrendszeri betegségektől szenvednek. Sőt, ezen a téren jócskán megelőzzük a többi európai országot, hiszen hazánkban a szív- és érrendszeri betegségek miatt bekövetkező halálesetek száma (65 éves kor alatt) háromszorosa az európai átlagnak. A legtöbben ráadásul nem is tudják, hogy életmódbeli változtatásokkal milyen sokat tehetnek szívük és érrendszerük egészségéért.

A kardiovaszkuláris megbetegedések hátterében pedig egyértelműen a dohányzás, a nem megfelelő táplálkozás, a mozgásszegény életmód, illetve az ezek következtében kialakuló magas vérnyomás áll. A helytelen életmód, illetve az imént felsorolt okok miatt az artériák elvékonyodhatnak, sérülékenyebbé válnak, hiszen a lerakódó koleszterinnek köszönhetően elveszítik rugalmasságukat.

Szívünk érdekében tehát roppan fontos, hogy megfelelően táplálkozzunk, valamint a szükséges tápanyagokat a megfelelő mennyiségben juttassuk be szervezetünkbe. Ezen tápanyagok egyik alapkövét a zsírsavak képezik, melyek esetén fontos, hogy a telített és telítetlen változataikat a megfelelő mennyiségben, valamint arányban biztosítsuk szervezetünk számára. Az Omega-3 zsírsavak azon esszenciális zsírsavak közé tartoznak, melyeket az emberi szervezet sajnos nem tud előállítani, így táplálkozás során kell őket pótolnunk. Az Omega-3 zsírsavak többek között a sejtmembránok alkotóelemei is, ezáltal hatással vannak a sejtek működésére, az erek rugalmasságának megtartására és számos fontos, élettani folyamatra. A jénai egyetemen végzett kutatások azt is bizonyítják, hogy a megfelelő Omega-3 zsírsav bevitel mellett nagy mértékben javul a szív állapota, és akár 19%-kal is csökkenhet a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázata.



Manapság már nem jelent gondot az esszenciális zsírsavak szervezetbe juttatása, hiszen számos termék létezik, melyben nagyobb mennyiségben megtalálható az Omega-3. Sokan használnak ételeik elkészítéséhez repce-, kender- vagy dióolajat, gyakran fogyasztanak tengeri halakat. Vezető dietetikusok szerint azonban hetente minimum kétszer kellene hidegtengeri halat fogyasztani ahhoz, hogy fedezve legyen az előírt Omega-3 zsírsav mennyiség. Sajnos keveseknek adatik meg ez a lehetőség, így számukra kiváló megoldás lehet a minőségi táplálékkiegészítők fogyasztása.

Az utóbbi években számos kutatás zajlott azzal kapcsolatban, hogy kiderítsék, honnan lehetne a legértékesebb Omega-3 zsírsavakat kinyerni. Sokáig úgy tűnt, hogy az egyik legkiválóbb ilyen forrás a halolaj, de a kutatók rövid idő után rájöttek, hogy az Antarktiszon rajokban élő krill rákok jelentik a megoldást. Ezen kis termetű garnélarákok nagyon tiszták, kizárólag planktonokkal táplálkoznak, így mentesek a nehézfémektől és műtrágyától egyaránt. Ez egyébként az egyik legnagyobb előnyük szemben más halfajtákkal.

A krill olaj pozitív élettani hatásaira alapozva a megfelelő Omega-3 zsírsav mennyiség pótlására fejlesztették ki a MegaRed kapszulát, mely az ilyen jellegű étrend kiegészítők legújabb generációját képviseli. A MegaRed kapszulák 100%-ban krill olajat tartalmaznak, melynek köszönhetően a bennük található Omega-3 zsírsavak foszfolipidekhez kapcsolódva vannak jelen, így sokkal gyorsabban és  hatékonyabban képesek szervezetünkben felszívódni. Mivel a MegaRed kapszulák a gyomorban sokkal könnyebben feloldódnak, ezért a halolajat tartalmazó Omega-3 étrend kiegészítőkkel ellentétben nem kell attól tartanunk, hogy a készítmény bevétele után böfögési inger jelentkezne. Sőt, a krill olajnak köszönhetően a sokak számára kissé kellemetlen, halas utóízről is elfeledkezhetünk.

Ezen előnyök azért is fontosak, mert sajnos napjainkban a szív- és érrendszeri betegségek mellett egy másik jelentős népegészségügyi problémakört jelentenek az emésztési zavarok, illetve problémák. A MegaRed kapszulák azonban a könnyű felszívódásnak köszönhetően nem terhelik meg az emésztőrendszert, melyet számos teszt is alátámaszt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése