2015. szeptember 16., szerda

Fürdőszoba trendek

A fürdőszoba általában nem túl nagy helység, és csak a legszükségesebbek kapnak benne helyet, fürdőkád vagy zuhanykabin, mosdókagyló, esetleg WC, mosógép. Így egyéni igényeink szerint alakíthatjuk ki fürdőszobánk stílusát a mai fürdőszoba trendek közül.

Először is a praktikusság fő szempont kell, legyen így nem art rögtön elgondolkoznunk azon, hogy kádat, vagy zuhanyzót szeretnénk. Az idősebbeknek kifejezetten a zuhanykabint ajánlják, hiszen ott könnyebb ki és beszállni, nagyobb a mozgástér, jobban el lehet férni. Gyermekes családoknak azonban jobb egy fürdőkádat választani, hiszen a gyerekek szeretnek pancsolni, imádják a vizet és hosszú percekig képesek elücsörögni egy kád meleg vízben. Könnyebb a fürdetés is és így köré a fontos pipere holmik is elférnek. Egy gyermeknek legyen saját tusfürdője amit ő önt bele a vízébe, lássa hogyan képződik a hab, így élvezni fogja a nap végi szertartást. Egy kisebb helységben fontos szempont a hely kihasználhatóság, hiszen sokkal precízebben kell berendeznünk az adott teret. Nézzük mire is van szükségünk először is a legjobb, ha a mosdókagyló be van építve a fürdőszoba bútorba. Így lesz hely a piperéknek, WC papírnak, tisztszereknek, stb. A fürdőkád szélére kerülhetnek a mindennapos tusfürdők, szappanok, krémek. A zuhanykabinban érdemes egy kis tárolót is felrakni.

A helység tanácsos, ha csempézve van, de a csempét feldobhatjuk mintákkal, akar ragasztott képekkel vagy falra szerelhető műanyag elemekből is válogathatunk ezzel megalapozva a helység hangulatát. Az óceán mélyén egy trópusi dzsungelben vagy a tengerparton is érezhetjük így magunkat. Fontos szempont lehet a színek használata is, egy fürdőszoba legtöbbször kék, vagy fehér színben pompázik, de merjünk elrugaszkodni a konfekcióktól. Egy narancs vagy barna színben játszó helységben éppúgy megnyugodhatunk, vagy feltöltődhetünk energiával a napra. A helységnek így nyugalmat, és vitalitást kell árasztania egy olyan szoba, legyen, ami a nyugalom szigete, ahova elvonulhatunk, ha idegesek vagyunk venni egy ellazító forró fürdőt.

Ebben a helységben is tanácsos, ha van némi természetes fény, de ne lássanak be, miközben fürdünk. Inkább legyen kisebb ablak, kevesebb természetes fény, ellenben jobb megvilágítás. A világításon ne spóroljunk, csak a villanyszámlán. Legyen több lámpa jobban elosztva a térben, például a mosdó feletti tükör legyen megvilágítva. Nagyon divatos megoldás a csempe közötti led világítás ez úgy nézz ki, hogy a fuga között egy led sort helyeznek el, ami a villany felkapcsolásánál természetesebb fénnyel árasztja el a helységet. Léteznek továbbá dizájn fürdőszoba megoldások, de rendszerint elég költségesek. Ha fel akarjuk dobni fürdőszobánkat érdemesebb költséghatékonyabb megoldásokban gondolkodni.

Ez a helység igen fontos szerepet tölt be életünkben, ennek megfelelően alakítsuk ki a hangulatát. Természet közelibbé tehetjük például dísznövényekkel, így hangulatosabb is lesz.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése